Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα
Ράλλυ Ιορδάνιας
ωράριο
ιστορικό
νέα αγώνα
συμμετοχές
αποτελέσματα
φωτογραφίες
ανασκόπηση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Πρόγραμμα  2024  / Ράλλυ Ιορδάνιας  / Νέα Αγώνα  / Αρθρο

Ράλλυ Ιορδάνιας:  Ταχύτερες οι Citroen στο shakedown!

Το διαφοροποιημένο πρόγραμμα και ωράριο του Ράλλυ Ιορδανίας, είχε σαν αποτέλεσμα οι πρωταγωνιστές του WRC να πραγματοποιήσουν σήμερα το shakedown πριν την έναρξη του αγώνα. Για όσους δεν το έχουν σημειώσει, σας θυμίζουμε ότι ο αγώνας ξεκινάει αύριο Πέμπτη και ολοκληρώνεται με την τέλεση του τρίτου και τελευταίου σκέλους το Σάββατο. Σήμερα, λοιπόν, στο σχετικά μικρό σε μήκος shakedown, μόλις 2,3 χιλιόμετρα, οι Citroen C4 αποδείχθηκαν και πάλι ταχύτερες έναντι των Ford Focus, έστω και αν αυτή τη φορά οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, ελέω και του συνολικού μήκους της ειδικής διαδρομής. Έτσι, ο νικητής του προηγούμενου αγώνα και φαβορί για τη νίκη και στον τρίτο γύρο του θεσμού, ο Sebastien Loeb κατάφερε να πραγματοποιήσει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, ακολουθούμενος από τους Petter Solberg και Dani Sordo, οι οποίοι και πραγματοποίησαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ακριβώς όπως περιμέναμε οι περισσότεροι. Κάτι που σημαίνει ζέστη, με το θερμόμετρο να ξεπερνάει τους 30 βαθμούς και στεγνές-ξηρές επιφάνειες.

Ο Sebastien Loeb, πραγματοποίησε συνολικά πέντε περάσματα και στο τρίτο κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, επαναλαμβάνοντας τον και στο τέταρτο του πέρασμα. Ο ίδιος δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του shakedown: «Όλα πήγαν καλά σήμερα, αν και ο δρόμος δεν ήταν αντίστοιχος με τις ειδικές διαδρομές και όσα είδαμε στις αναγνωρίσεις. Σήμερα, ήταν πολύ γρήγορη ε.δ. και μάλιστα ο δείκτης πρόσφυσης ήταν πολύ υψηλός. Αντίθετα, οι ε.δ. του αγώνα είναι πολύ πιο κλειστές και μέτριες, και το χώμα γλιστράει πολύ. Απλά, σήμερα τσεκάραμε ότι όλα είναι εντάξει με το αυτοκίνητο».

Ο Petter Solberg από την πλευρά του, ο οποίος μετά από την εμφάνιση του στο Μεξικό είναι ένας από τους διεκδικητές της νίκης στην Ιορδανία και όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους επάνω του, είπε μετά το τέλος της διαδικασίας: «Επειδή δεν έχουμε οδηγήσει καθόλου το αυτοκίνητο πριν από τον αγώνα, δοκιμάσαμε διάφορες λύσεις. Περιμένω ότι στον αγώνα οι ειδικές θα γλιστράνε πολύ περισσότερο. Αλλά αυτό έχει λίγη σημασία. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι ο χρόνος μας είναι αντίστοιχος με του Sebastien, και η διαφορά μας μηδαμινή».

Στην Ford, οι Jari Matti Latvala και Mikko Hirvonen έκαναν τον τέταρτο και πέμπτο χρόνο της ημέρας, αντίστοιχα, με τις διαφορές τους να είναι μικρές από την κορυφή. Πάντως, και οι δύο απέφυγαν τις δηλώσεις, προτιμώντας να μιλήσουν στις ειδικές. Αξίζει να σημειώσουμε, όμως, ότι στο περιθώριο του αγώνα, ο Malcolm Wilson παραδέχθηκε ότι είναι σε συζητήσεις με τον Marcus Gronholm, έτσι ώστε ο Φιλανδός να πραγματοποιήσει και άλλες εμφανίσεις στο WRC μέσα στη χρονιά που διανύουμε!

Ο αγώνας της Ιορδανίας θα ξεκινήσει αύριο το πρωί, με την εκκίνηση στην αρχαία πόλη του Jerash και από εκεί τα πληρώματα θα ξεκινήσουν την επιστροφή τους προς τη Νεκρά Θάλασσα, με την πρώτη ειδική να είναι προγραμματισμένη για τις 11:28 ώρα Ελλάδος. Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα του shakedown. ._Π.Τ.panost@4troxoi.gr

Αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στο www.wrc.com, επίσημο site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Αποτελέσματα shakedown
1. Loeb. Citroen C4 WRC. 1:13.4
=2. Sordo. Citroen C4 WRC. 1:13.5
=2. P. Solberg. Citroen C4 WRC. 1:13.5
4. Latvala. Ford Focus RS WRC 09. 1:13.7
5. Hirvonen. Ford Focus RS WRC 09. 1:13.8
6. Ogier. Citroen C4 WRC. 1:13.9
7. Villagra. Ford Focus RS WRC 08. 1:15.1
8. Wilson. Ford Focus RS WRC 08. 1:15.2
9. H.Solberg. Ford Focus RS WRC 08. 1:15.3
10. Raikkonen. Citroen C4 WRC. 1:16.2